Praktisk talt alle virksomheter har behov for noen form for lagerdrift eller logistikkprosesser. For noen selskaper vil logistikken være en kjernevirksomhet, men for mange vil det å drive lageret på en effektiv måte være en viktig støtteprosess. System og orden legger til rette for en problemfri hverdag, og det trenger ikke å være komplisert å skape en ryddig løsning.

Inventar og utstyr tilpasset virksomhetens behov

Til å begynne med er det viktig å velge utstyr og inventar som er godt tilpasset virksomhetens behov. Det finnes mange praktiske systemer å velge mellom, og det kan være smart å velge produkter som kan bygges videre på ved en senere anledning. I tillegg finnes det mange spesialtilpassede produkter laget for helt spesifikke behov, en såkalt tippcontainer er et godt eksempel.

Det er lett å se for seg komplisere robotlagre og kostbare avanserte programvareløsninger når man tenker på profesjonell lagerdrift. Da er det viktig å huske på at god oversikt vanligvis er primærbehovet. For en stor og kompleks organisasjon kan det selvfølgelig føre til behov for robotisering og automatisering, men for en mindre virksomhet er kanskje et oversiktlig og ryddig hyllesystem mer enn nok?

Reduser styringsbehovet med begrenset lagerbeholdning

Å redusere lagerbeholdningen er ofte et av de aller mest effektive tiltakene når man ønsker å begrense kompleksiteten på et lager. Til syvende og sist er det ingen som driver lager bare for moros skyld, og dessuten vil unødvendig lagerbeholdning binde opp store mengder kapital.

Riktig lagerbeholdning har aller mest å si for virksomheter med betydelig lageflyt, men mindre bedrifter kan også dra nytte av å stille spørsmål ved om dagens beholdningsnivå er fornuftig. Et kritisk blikk kan legge til rette for endringer som vil spare virksomheten for både store kostnader og unødvendig arbeid. Det er en vinn-vinn-løsning som er både enkel og rimelig – samtidig som den gjør hverdagen enklere og mer forutsigbar.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *