Folk flest har fått mindre å rutte med den siste tiden, noe som er en konsekvens av både høy inflasjon, stigende renter og svakere krone. Ugunstige valutakurser påvirker feriebudsjettet til mange nordmenn, men det er likevel svært mange som vil prioritere en skikkelig ferie i løpet av sommeren. Heldigvis finnes det mange lure tips som gjør det enklere å få til ferie på budsjett.

Restplasser, tilbud og kampanjer

Til å begynne med bør du ta en god titt på hvilke tilbud og kampanjer de ulike reiseselskapene tilbyr. Det lønner seg å begynne å følge med på markedet i god tid før du skal reise, slik at du får et forhold til hvilket prisnivå du kan forvente deg. Noen ganger kan du finne billige reiser allerede lang tid før avreise, men restplasser dukker åpenbart opp først når det er kort tid igjen til avreisetidspunktet.

Det er viktig å regne på totalprisen for reisen, da kan for eksempel all inclusive være et godt alternativ til mat på restaurant. En slik løsning kan være særlig aktuell hvis man får et godt tilbud på all inclusive for de yngre medlemmene i reisefølget.

Hvor høy standard trenger du egentlig?

Det er lett å få inntrykk av at nesten alle nordmenn velger femstjerners luksus når de er på ferie, men slik er det selvfølgelig ikke. De aller fleste vil ha et hotellrom som er helt og rent, med en beliggenhet som er gunstig for de aktiviteter man skal drive med i løpet av ferien. Så spørs det om man trenger både spa, marmorgulv og eksklusive restauranter i tillegg?

Ved å velge en litt mer nøktern standard, kan du spare mye penger. Det gir mer rom for opplevelser underveis, samtidig som det kanskje også blir enklere å senke skuldrene – og det er til syvende og sist noe av det aller viktigste når du er på ferie.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *